VASAS Welsh Springer Spaniel

Rätt valp till rätt ägare

 

Alla hundraser har sina speciella rasdrag som passar olika sorters människor, men även valpar i en och samma raskull är olika individer med lite skilda lynnen och karaktärer.

 Detta kan endast jag, som uppfödare, som dagligen umgås och sköter dem, lära mig urskilja. "Först till kvarn" varianten är därför helt förkastlig och tron om att den valp som först kommer fram och tar kontakt skulle vara den rätta är också helt värdelös!

Under den(de) kort(a) stund(er) ev. köpare kommer på besök, kan valparna vara olika trötta, blyga etc. och det är helt omöjligt att då själv(a) kunna välja den rätta!

 Man kan få ha önskemål om valp och det kan kanske bli den man får, men det är  viktigt att mina valpspekulanter litar på mitt omdöme och låter sig guidas av det, efter att jag fått en uppfattning om dem och vad de vill få ut av sin valp. 

Lite om vad valparna får med sig vid leverans och om utfodring

     VALPARNA LEVERERAS TIDIGAST VID 8 VECKORS ÅLDER OCH ÄR DÅ;

   Avmaskade

   Registrerade i SKK

   Veterinärbesiktigade

   Chipmärkta

   Dolda fel försäkrade 3 år framåt

   Jag ger gratis trimning första året för de valpar som bor tillräckligt nära

   VID LEVERANS FÅR VALPEN MED SIG;

    Stamtavla

     Lite foder

     En bit av filt el. matta som luktar mamma och syskon

     En lista med lite träningsråd, om skötsel och utfodring

Jag badar ej valparna inför leverans. Tycker ej man bör bada en så liten valp och ej för ofta som vuxen heller.

 UTFODRING;

 Jag har aldrig velat utfodra mina hundar med enbart torrfoder. Många foder innehåller mycket spannmål, som ej är naturlig föda för hundar och kan, speciellt om det ges torrt, ge olika hudproblem.

 Fler och fler djuraffärer säljer nu olika sorters färskfoder i form av frysta korvar , som hundfolk mer och mer nu efterfrågar.

 Jag har sedan många år gett mina hundar färsk vom (komage), som innehåller många bra enzymer, + korvar av kalkon,kyckling, lamm eller vilt + örter och lite grönsaker. Jag ger också lite torrfoder, men då helt spannmålsfritt och alltid uppblött. 

 Mina hundar har alltid varit bra i magen, haft glansig, bra päls och luktat gott, även sedan de blivit gamla, så jag vill gärna att mina valpköpare forsätter att utfodra sina valpar på liknande sätt.

Senaste kommentarer